zaterdag 29 december 2007

Woonkamer en keuken



Huis!!



Het is gelukt: Marise en ik hebben een huis gevonden om binnenkort samen te gaan wonen! Het ligt in het centrum van Leiden (automobilisten: parkeren inderdaad alleen voor vergunninghouders!), aan een wat bredere steeg voor voetgangers, in de buurt van een universiteits- en theatercomplex (LAK-theater) en het Rapenburg, Leiden's koninklijke grachtengordel.
Het is een eengezins-huurwoning:
- begane grond: hal, woonkamer, open keuken. Tuintje op het noorden, aan een stil parkeerterreintje.
- 1e etage: 3 slaapkamers
- 2e etage: in twee delen opgedeelde grote ruimte, denk aan wasmachine hok + hobbyruimte. Ook dakterras op het zuiden, groot genoeg voor ruim 6 mensen.
De woning is net gerenoveerd, waardoor relatief weinig kluswerk nodig is. Op de foto's zien jullie natuurlijk vooral wat wél moet gebeuren ;-) Verven van muren/radiatoren, leggen van vloeren (laminaat en zeil), trap, vensterbanken, en inrichten uiteraard! Deze foto's zijn van vlak na de overdracht, ondertussen is al een en ander gebeurd. Ik zal proberen om tussen het klussen en verhuizen door nieuwschierigen hier op de hoogte te houden, maar uiteraard is iedereen meer dan welkom als wij erin zijn getrokken. De bedoeling is dat dat voor 1 februari gebeurt, hoewel er dan nog best heel wat te klussen zal zijn. (hint....? ;-) )
Wij zijn blij!

vrijdag 28 december 2007

zondag 2 december 2007

De Muis


Hoewel de foto onscherp is, wil ik bij deze toch mijn huismuis laten zien nu het nog kan. Nu het nog kan? Ja, want zijn levensverwachting is sinds zijn laatste optreden, 's nachts in de slaapkamergordijnen, drastisch gedaald. Niet dat deze al hoog lag met de sloopkogel in het vooruitzicht, maar zijn prominent hoorbare aanwezigheid in de nachtelijke uren werd ons toch wat teveel. Daarom hebben wij een doosje heerlijke graankorrels bij Intratuin gekocht en voor hem en z'n vriendjes - die hij steeds vaker leek uit te nodigen - klaargezet. Ik hoop dat ze goed smaken, want het zal hun galgemaal zijn. Marise en ik nemen afscheid van mijn huismuis, God hebbe zijn ziel. En wij onze nachtrust.