dinsdag 24 april 2007

Lente

Eén van de vele exotische bloemen die voor m'n kamerraam bij VROM groeien. Geen idee wat voor soort, ze zijn gewoon mooi.

Dom Utrecht, 110m hoog . Er bestaat een plan om in Leidsche Rijn een toren met woningen en kantoren te bouwen van 260m hoog. Meer informatie op www.bellevanzuijlen.nl


Dit gevogelte zat bij de ouders van Marise in de achtertuin. Dat ie er nogal nep uitziet komt doordat Marise (in casu de fotografe) sterk in moest zoomen, aangezien het gevogelte nogal hoog zat. Maar hij is echt!

VROM - Excursie


'Tja, en hiervoor doe je het dan...', lijken deze heren collega's te kunnen denken, staande in een stukje 'nieuwe natuur' dat indirect mede door het ministerie tot stand is gekomen. Het daadwerkelijke gevoel was heel anders; we zagen mooie stukjes Nederland die je vanuit Den Haag liefdevol wil koesteren en zorgden voor frisse inspiratie.


Ok, prijsvraag: wie weet wat dit voor gebouw is? Uit welk jaar stamt het en wat is de oorspronkelijke functie?

Antwoorden kunnen per email ingezonden worden (zie link rechts), de eerste vijf mensen met het goede antwoord krijgen een eervolle vermelding op deze site en houden een biertje of wijntje tegoed.

zaterdag 21 april 2007

Het Galgewater en VROM

Dit is dus Leiden...het Galgewater, met molen de Put. Op de achtergrond de NUON-schoorsteen en de Marekerk.

Eén van vele de binnentuinen van VROM. Dat ik onder de palmbomen werk vind ik persoonlijk niet vervelend.

Het Groene Hart (slot)




zondag 15 april 2007

De Siberische Taiga van Boskoop

....vanuit de hoogte heb je een schitterend uitzichtover de boomtoppen van de uitgestrekte naaldwouden die aan je voeten liggen. Tot aan de horizon zie je een zee van groen, waarvan je je inbeeldt dat de lynxen, wolven en beren strijden om het vlees van herten en elanden...
Pas als je wakker schrikt betrap je jezelf erop dat je staat te staren naar een boomkwekerij bij Boskoop met kerstboompjes van een halve meter hoog.

Het Groene Hart (vervolg)





vrijdag 6 april 2007

Het Groene Hart

De oevers van de Oude Rijn zijn tussen Alphen en Leiden een zooitje. Verschillende tijdperken zijn er in stenen vorm terug te zien; naar mijn mening vaak erg jammer, zeker in een waardevol en kwetsbaar gebied als het Groene Hart. Sommige gebouwen zijn echter zo zeldzaam lelijk dat ze gekoesterd zouden moeten worden. Vergelijk het met verschrikkelijke pulpfilms die een symbool zijn geworden voor het genre of de tijdperk waarin ze gemaakt zijn. In dit kader zou ik dan ook absoluut willen pleiten om een gebouw zoals hierboven te sparen voor de slopershamer en het plaats laten bieden aan een of ander kunstzinnig figuur die er ongetwijfeld een inspirerende bestemming inziet. Hulde aan dit gedrocht!



Fauna in de polder...